Casemanager antistolling / doseerarts Trombosedienst

Antistolling is een bloedserieuze zaak!
Wij zoeken voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis een casemanager antistolling/doseerarts trombosezorg die het team casemanagement antistolling komt versterken. Het team zorgt voor de intra- en extramurale antistollingszorg, houdt deze up-to-date en zorgt voor kwaliteitsbewaking.

Antistollingsmedicatie is hoog risico medicatie en vereist de nodige kennis en de nodige afstemming tussen zorgverleners en patiënt. Vanwege deze complexiteit is het noodzakelijk om een meer centrale regie te voeren. Deze regie wordt geborgd door het casemanagement antistolling.

Het profiel
Als casemanager antistolling heb je een consult- en advies functie voor antistollingszorg in het JBZ en voor de ketenpartners in de eerste- en derde lijn. Er is een goede samenwerking met de leden van de werkgroep patiëntveiligheidsdoel antistolling en antistollingscommissie voor het verbeteren van de antistollingszorg.
Als doseerarts ben je verantwoordelijk voor het doseren van patiënten die vitamine K antagonisten gebruiken. Je werkt hierbij nauw samen met de medewerkers van de trombosedienst. 

Wat ga je doen?
De functie bestaat uit 2 delen: casemanager antistolling en doseerarts trombosezorg. Je bent deskundig op het gebied van antistollingszorg. Binnen dit domein werk je zelfstandig en binnen de bestaande richtlijnen, protocollen en wet- en regelgeving. Je houdt de laatste ontwikkelingen bij op het gebied van medische kennis betreffende antistollingszorg en draagt deze uit binnen en buiten de organisatie. Ook ben je betrokken bij wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en ontwikkeling van patiënten informatie. Verder vervul je een rol bij de complicatieregistratie en evaluatie en multidisciplinair overleg antistolling. Je onderhoudt het contact in de keten en draagt bij aan een adequate invulling van de ketenzorg en ontwikkelen en borgen van protocollen rondom antistolling (implementatie landelijke richtlijnen). Verder draag je zorg voor het doseren van trombosedienstpatiënten, ook in bijzondere situaties zoals bijvoorbeeld bij ziekte, ingrepen, bloedingen, ischemische complicaties of na een opname. Deelname aan 24-uurs bereikbaarheidsdiensten voor de trombosedienst is onderdeel van je takenpakket.

Wat bieden wij?
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis biedt een uitdagende baan met veel intensieve contacten met zorgverleners en patiënten. Je werkt in een multidisciplinair team en je krijgt de kans om verder vorm te geven aan het casemanagement antistolling. Zo draag je bij aan een veilige antistollingszorg voor de patiënten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en omgeving.
Wij bieden een contract voor onbepaalde tijd. Inschaling vindt plaats o.b.v. opleiding en werkervaring.

Wat vragen wij?
Je beschikt over academisch werk- en denkniveau, bent in het bezit van een BIG registratie en hebt een masteropleiding Geneeskunde of Physician Assistant afgerond en bij voorkeur affiniteit met en kennis van de behandeling van patiënten met antistollingsmiddelen. Je bent correct, tactvol en  beleefd in de omgang. Je bent positief en constructief in alle in- en externe contacten. Je kunt zelfstandig werken, bent flexibel en toont initiatief in het opzetten en uitdragen van vernieuwingen.

Meer informatie?
Meer informatie over deze functie is te verkrijgen bij Marianne van der Heijden, RVE manager/ directeur Stichting Trombosedienst en Mw. Drs. N.C.V. Péquériaux, Arts Klinische Chemie/ Medisch Leider Stichting Trombosedienst, beiden bereikbaar via telefoonnummer 073-5532756.

Interesse?
Ben jij enthousiast geworden? Heb je zin in deze uitdagende baan en denk je dat je de benodigde kwaliteiten in huis hebt? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet! Stuur dan jouw cv en motivatiebrief via het online sollicitatieformulier. Na ontvangst van jouw sollicitatie nemen wij contact met je op.

Disclaimer
  • Deze vacature is gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.
  • Het invullen van een vragenlijst m.b.t. de arbeidsgezondheidskundige screening en het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt onderdeel van de sollicitatieprocedure.
               
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met 640 bedden en ruim 4.000 medewerkers. We staan voor Positieve Gezondheid. Alles wat we doen, is er op gericht het gezondheidswelzijn van de mensen om ons heen te verhogen. Onze medewerkers spelen daarbij uiteraard een zeer belangrijke rol. Meer informatie over de strategische koers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vind je in het JBZ Magazine.

Indien wij behoefte hebben aan ondersteuning bij het invullen van onze vacatures, zullen wij op eigen initiatief hiervoor contact zoeken met derden. Actief aanbod van diensten door derden wordt dan ook niet op prijs gesteld.


 
Solliciteer
Deel in jouw netwerk
Titel: Casemanager antistolling / doseerarts Trombosedienst
Nummer: 2194
Deadline: -
Locatie: Henri Dunantstraat, 1, 5223, 's-Hertogenbosch
Afdeling:
Laboratorium KCH
Categorie: (Para)medisch
Opleidingsniveau: Wo / MSc
Dienstverband: Onbepaalde tijd
Uren per week: 20 tot 24 uur