Casemanager antistolling/doseerarts Trombosedienst

Antistolling is een bloedserieuze zaak!
Wij zoeken voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis een casemanager antistolling/doseerarts die het team casemanagement antistolling komt versterken. Het team zorgt voor de intra en extramurale antistollingszorg, houdt deze up-to-date en zorgt voor kwaliteitsbewaking.

Wat ga je doen?
De functie bestaat uit 2 delen, te weten: casemanagement antistolling en trombosezorg.

Binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis is de werkgroep patientveiligheidsdoel antistolling en de antistollingscommissie actief betrokken bij het verbeteren van de antistollingszorg. Het inrichten van structuren en aangaan van samenwerkingsverbanden blijkt een complexe aangelegenheid voor professionals in de praktijk. Vanwege deze complexiteit van de organisatie is het noodzakelijk om meer centrale regie te voeren. Deze regie wordt in de LSKA geborgd door het casemanagement antistolling.

De Stichting Trombosedienst ’s-Hertogenbosch en omstreken verzorgt de controles, dosering en begeleiding van trombosedienst patiënten bij het gebruik van antistollingsmiddelen. Aan de hand van de INR, de indicatie en de anamnese van de patiënt wordt door doseerartsen en doseeradviseurs de antistollingsmedicatie gedoseerd. Begeleiding rondom ingrepen behoort tot het takenpakket. Binnen de trombosezorg zijn verschillende patiëntengroepen (regulier, zelfmanagement en zorginstellingen) waarvoor zorg wordt geleverd. Er is een intensieve samenwerking met het laboratorium Klinische Chemie en Hematologie (LKCH) van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In de nabije toekomst wordt de trombosezorg/casemanagement antistolling onderdeel van de RVE LKCH.

Het profiel
Als casemanager antistolling/doseerarts ben je de spin in het web wat betreft de antistollingszorg en de trombosezorg in het JBZ en voor de ketenpartners in de eerste- en derde lijn. Je bent verantwoordelijk voor de vitamine K antagonisten behandeling van patiënten. Je werkt nauw samen met de doseeradviseurs  van de trombosedienst. Je hebt een consulterende en adviserende functie voor de antistollingszorg in het JBZ. Dagelijks vindt monitoring plaats van risicopatiënten. Je werkt nauw samen met de leden van de antistollingscommissie en van de werkgroep patiëntveiligheidsdoel antistolling.

Taken en verantwoordelijkheden
Je bent deskundig op het gebied van trombosezorg en antistollingszorg, je werkt zelfstandig binnen dit domein en werkt binnen de bestaande richtlijnen, protocollen en wet- en regelgeving. Je draagt zorg voor het geven van de juiste dosering aan de trombosedienst patiënten (vitamine K antagonisten). Ook bepaal je doseringsadviezen voor vitamine K antagonisten, op basis van de INR, intercurrente ziekten, medische ingrepen, trombo-embolische en/of bloedingscomplicaties. Als doseerarts word je als expert geconsulteerd door medici/ verpleegkundigen /zorgverleners/patiënten vanuit de 1ste /2de/3de  lijn. Verder houd je de laatste ontwikkelingen bij op het gebied van medische kennis betreffende de trombosezorg/antistollingsbehandeling en draag je mede zorg voor actuele medische kennis binnen en buiten de organisatie. Je vervult een rol bij de complicatieregistratie en evaluatie. Daarnaast onderhoud je het contact in de keten en draag je bij aan een adequate invulling van de ketenzorg en de protocollering. Deelname aan de 24-uurs bereikbaarheidsdienst kan onderdeel zijn van je takenpakket. Tot slot draag je bij aan het continue verbeteren van de trombosezorg en antistollingszorg.

Naast bovengenoemde werkzaamheden draag je onder andere zorg voor:
  • het ontwikkelen, bijstellen en borgen van de protocollen;
  • multidisciplinaire overleg antistolling;
  • de implementatie, toegankelijkheid en borging van landelijke richtlijnen;
  • de bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek.
Wat vragen wij?
Je beschikt over academisch werk- en denkniveau, hebt een masteropleiding Geneeskunde afgerond en bij voorkeur affiniteit en kennis met betrekking tot de behandeling van patiënten met antistollingsmiddelen. Indien je beschikt over een masteropleiding voor Physician Assistant nodigen we je ook uit om te solliciteren. Je bent in het bezit van een BIG registratie. Je bent correct, tactvol en kan beleefd optreden met patiënten. Ook sta je positief en constructief in alle andere in- en externe contacten. Je beschikt over een zelfstandige en initiërende werkhouding, je bent flexibel en staat open voor de toekomstige uitdaging.

Wat bieden wij?
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis biedt een uitdagende baan met veel intensieve contacten met zorgverleners en patiënten. Je werkt in een multidisciplinair team en je krijgt de kans om verdere vorm te geven aan het casemanagement antistolling waarbij de integratie van de trombosezorg en de antistollingszorg gerealiseerd kan worden, zo draag je bij aan een veilige antistollingszorg voor de patiënten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Wij bieden een contract voor onbepaalde tijd. Inschaling vindt plaats o.b.v. opleiding en werkervaring.

Meer informatie?
Meer informatie over deze functie is te verkrijgen bij Marianne van der Heijden, RVE manager/ directeur Stichting Trombosedienst en Mw. Drs. N.C.V. Péquériaux, Arts Klinische Chemie/ Medisch Leider Stichting Trombosedienst, beiden bereikbaar via telefoonnummer 073-5532756.

Interesse?
Ben jij enthousiast geworden? Heb je zin in deze uitdagende baan en denk je dat je de benodigde kwaliteiten in huis hebt? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet! Stuur dan jouw cv en motivatiebrief via het online sollicitatieformulier. Reageren kan tot en met 17 maart 2021. Na ontvangst van jouw sollicitatie nemen wij contact met je op.

Disclaimer
  • Deze vacature is gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.
  • Het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) maakt onderdeel van de selectieprocedure.
               
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met 640 bedden en ruim 4.000 medewerkers. We staan voor Positieve Gezondheid. Alles wat we doen, is er op gericht het gezondheidswelzijn van de mensen om ons heen te verhogen. Onze medewerkers spelen daarbij uiteraard een zeer belangrijke rol. Meer informatie over de strategische koers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vind je in het JBZ Magazine.

Indien wij behoefte hebben aan ondersteuning bij het invullen van onze vacatures, zullen wij op eigen initiatief hiervoor contact zoeken met derden. Actief aanbod van diensten door derden wordt dan ook niet op prijs gesteld.
 
Solliciteer
Deel in jouw netwerk
Titel:Casemanager antistolling/doseerarts Trombosedienst
Nummer:1817
Deadline:17-03-2021
Locatie:Henri Dunantstraat 1, 5224 GZ, 's-Hertogenbosch
Afdeling:
Trombosedienst
Categorie:(Para)medisch, Staf & Management
Opleidingsniveau:Wo / MSc
Dienstverband:Onbepaalde tijd
Uren per week:20 tot 24 uur