Doseerarts Trombosedienst

De Stichting Trombosedienst ’s-Hertogenbosch en omstreken verzorgt de controles, dosering en begeleiding van trombosedienst patiënten bij het gebruik van antistollingsmiddelen. De INR wordt ‘s ochtend geprikt m.b.v. veneuze bloedafname, aan huis of op prikposten. Aan de hand van de INR, de indicatie en de anamnese van de patiënt wordt door artsen en doseeradviseurs de antistollingsmedicatie gedoseerd, zodat de INR binnen de therapeutische grenzen gehouden wordt. Er is ook een groep patiënten die zelf hun INR bepalen mbv POCT, patiënten leren zichzelf te doseren. Voor de dossiervorming en het doseren wordt gebruik gemaakt van een digitale doseerprogramma (Porta Vita). Er is een nauwe samenwerking met het laboratorium Klinische Chemie en Hematologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de medische specialisten en de huisartsen in de regio. De trombosedienst is ISO geaccrediteerd.

Wat ga je doen?
Als doseerarts draag je zorg voor het geven van de juiste dosering aan de trombosedienst patiënten. De patiënten zijn onder behandeling van een specialist c.q. huisarts. Je bepaalt doseringsadviezen voor antistollingsmiddelen, op basis van de INR, intercurrente ziekten, medische ingrepen, trombo-embolische en/of bloedingscomplicaties.
Je werkt zelfstandig en overlegt daar waar nodig is, met collega doseerartsen, huisarts, de behandelend specialist en draagt kennis over aan trombosedienst medewerkers over de te volgen antistollingstherapie van patiënten. Het deelnemen op roosterbasis aan 24-uurs bereikbaarheidsdienst t.b.v. patiënten/artsen/zorgprofessionals is onderdeel van je takenpakket. Tot slot houd je de laatste ontwikkelingen bij op het gebied van medische kennis betreffende de antistollingsbehandeling en draag je mede zorg voor actuele medische kennis binnen de organisatie.

De toekomst
De wereld van de antistolling is volop in beweging. Op dit moment is de stichting trombosedienst in samenwerking met de stichting INR trombosedienst te Nijmegen en Result B.V te Dordrecht een Antistolling Expertise Centrum aan het oprichten. De realisatie hiervan is gepland voor begin 2021. De locatie van het AEC zal ’s-Hertogenbosch worden. Indien je past in het team van artsen en je graag bij wilt dragen aan het professionaliseren van de AEC is er mogelijkheid na 1 jaar je een vaste aanstelling aan te bieden.

Wat vragen wij?
Je beschikt over academisch werk- en denkniveau, hebt een masteropleiding Geneeskunde afgerond en affiniteit en kennis met betrekking tot de behandeling van patiënten met antistollingsmiddelen. Daarnaast bezit je over een BIG registratie. Het contact met een diversiteit aan patiënten en hun persoonlijke levenssfeer vraagt van de doseerarts een correct, tactvol en beleefd optreden. Ook sta je positief en constructief in alle andere in- en externe contacten. Je beschikt over een zelfstandige en initiërende werkhouding, je bent flexibel en staat open voor de toekomstige uitdaging.

Wat bieden wij?
De Stichting biedt een uitdagende baan met veel intensieve patiënten contacten en een in- en externe opleidingen. Indien nodig word je intern opgeleid tot doseerarts. De werkzaamheden vinden in de middag plaatst.Wij bieden een contract voor bepaalde tijd van één jaar. Inschaling vindt plaats o.b.v. opleiding en werkervaring. Bij geschiktheid wordt het contract na één jaar omgezet in onbepaalde tijd.

Meer informatie?
Meer informatie over deze functie is te verkrijgen bij Marianne van der Heijden, Directeur Stichting Trombosedienst, bereikbaar via telefoonnummer 0651884814 en via email: M.v.d.Heijden@jbz.nl en Mw. Drs. N.C.V. Péquériaux, Medisch Leider Stichting Trombosedienst, bereikbaar via telefoonnummer 0651686091 en via email: N.Pequeriaux@jbz.nl.

Interesse?
Ben jij enthousiast geworden? Heb je zin in deze uitdagende baan en denk je dat je de benodigde kwaliteiten in huis hebt? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet! Stuur dan jouw cv en motivatiebrief via het online sollicitatieformulier. Reageren kan tot en met  1 december 2020.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid gaan interne kandidaten voor.
Het overleggen van een VOG
(Verklaring Omtrent Gedrag) maakt onderdeel van de selectieprocedure.
               
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met 640 bedden en ruim 4.000 medewerkers. We staan voor Positieve Gezondheid. Alles wat we doen, is er op gericht het gezondheidswelzijn van de mensen om ons heen te verhogen. Onze medewerkers spelen daarbij uiteraard een zeer belangrijke rol. Meer informatie over de strategische koers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vind je in het JBZ Magazine.
Solliciteer
Deel in jouw netwerk
Titel:Doseerarts Trombosedienst
Nummer:1817
Deadline:01-12-2020
Locatie:Henri Dunantstraat 1, 5224 GZ, 's-Hertogenbosch
Afdeling:
Trombosedienst
Categorie:(Para)medisch, Staf & Management
Opleidingsniveau:Wo / MSc
Dienstverband:Bepaalde tijd met uitzicht op vast dienstverband
Uren per week:16 tot 20 uur