Vrijwilligers Vriendendiensten, Stichting Vrienden JBZ

Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis
In april 2011 is het Jeroen Bosch Ziekenhuis verhuisd van drie verouderde locaties naar een ultramodern ziekenhuis aan de Henri Dunantstraat te ’s-Hertogenbosch. Ook in het nieuwe ziekenhuis zorgt het JBZ uiteraard voor de beste medische en verpleegkundige zorg.

Dankzij de donateurs van de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis kan het ziekenhuis extra voorzieningen mogelijk maken die niet noodzakelijk zijn voor de zorg, maar wel veel comfort bieden aan patiënten en bezoekers. Vanaf het jaar 2016 werft de stichting (ook) tijd van donateurs. Dit heeft geresulteerd in de pilot Vriendendiensten. In totaal zijn er momenteel vanuit de stichting ongeveer twintig vrijwilligers actief in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De functie
De Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis is op zoek naar vrijwilligers voor de volgende twee projecten:

1. Vriendendiensten: MijnJBZ
Het ziekenhuis maakt sinds juni 2016 gebruik van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). In het EPD worden patiëntgegevens elektronisch bijgehouden in een beveiligde omgeving. Via het portaal MijnJBZ heeft de patiënt thuis toegang tot een deel van zijn of haar medische gegevens. Vrijwilligers informeren patiënten en bezoekers dagelijks over de mogelijkheden van het portaal MijnJBZ. Vrijwilligers maken daarbij gebruik van een demo van  het patiëntenportaal MijnJBZ. De informatie helpt de patiënt bij het eventueel toekomstig gebruik van de digitale voorziening. De ervaring leert dat koudwatervrees met veel enthousiasme wordt weggenomen. Met het resultaat dat de patiënt meer regie neemt in het eigen zorgproces.

2. Vriendendiensten: Taalpunt
Laaggeletterde patiënten ervaren problemen bij het lezen van een brief of een instructiefolder. Zij begrijpen de inhoud soms niet of nauwelijks. Vrijwilligers van de Vriendendiensten bieden extra ondersteuning aan patiënten die moeite hebben met lezen of schrijven. De behandelaar in het Jeroen Bosch Ziekenhuis verwijst de laaggeletterde patiënt door naar de vrijwilliger van het Taalpunt. De vrijwilliger van het Taalpunt luistert naar de wensen en verwachtingen van de laaggeletterde patiënt. Eventuele eerste stappen naar taalonderwijs worden samen besproken. Met het uiteindelijk doel dat de patiënt meer regie kan nemen in het eigen zorgproces.

Locaties:
Boxtel
Rosmalen
Drunen

Wat vragen wij?

Vaardigheden en persoonskenmerken:

 • Affiniteit met zorg
 • Klant- en servicegericht naar patiënten, bezoekers en collega's (bijvoorbeeld: geduldig naar
 • Patiënten die meer tijd nodig hebben bij de uitleg/het gebruik van digitale voorzieningen)
 • Beschikt over probleemoplossend vermogen
 • Kan goed samenwerken
 • Affiniteit met digitale systemen; DigiD & MijnJBZ
 • Zorgvuldig en uiterst discreet in omgang met vertrouwelijke informatie en eventuele gegevens van de patiënt (vrijwilligers ondertekenen een geheimhoudingsverklaring)
 • Flexibel m.b.t. inzetbaarheid
 • Representatieve houding
 • Communicatief vaardig in de Nederlandse taal (zowel mondeling als schriftelijk)
 • Affiniteit met taal, lezen, schrijven en laaggeletterdheid
 • Staat open voor het volgen van cursussen en trainingen
Wat bieden wij?
De Stichting Vrienden JBZ werkt met ongeveer 20 vrijwilligers in een fijn team in het JBZ. De coördinator van de vrijwilligers zorgt voor het inwerken, de evaluatiegesprekken en begeleiding. Elke acht weken bieden wij de vrijwilligers een lunchbijeenkomst in de vorm van een werkoverleg. Daarnaast is er elk jaar een uitje en ontvangt de vrijwilliger een eindejaarsgeschenk. De Stichting Vrienden JBZ heeft een verzekering voor alle vrijwilligers die werkzaam zijn in het ziekenhuis. De vrijwilligers kunnen gratis parkeren in de parkeergarage. Reiskosten worden niet vergoed. Eenmaal per jaar worden VVV-bonnen uitgereikt als tegemoetkoming door het JBZ. De vrijwilligers zijn herkenbaar aan een witte JBZ-keycord.

Interesse in deze vacature?
Wil jij je samen met de vrijwilligers van de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis inzetten voor de patiënt van het Jeroen Bosch Ziekenhuis? Neem dan snel contact op met Nick T.C. Pijnappels (tel: 073 553 3402/ ni.pijnappels@jbz.nl).

Het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)  is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Onze correspondentie over het verloop van je sollicitatie versturen wij per email.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld


 
 
Deel in jouw netwerk
Titel: Vrijwilligers Vriendendiensten, Stichting Vrienden JBZ
Nummer: 117
Deadline: Zo spoedig mogelijk
Locatie: Henri Dunantstraat 1, 5224 GZ, 's-Hertogenbosch,
Afdeling:
Marketing & Communicatie
Categorie: Overige
Opleidingsniveau: Geen opleiding vereist
Dienstverband: In overleg
Uren per week: In overleg